ZINZINO
Produkty Zinzino AB jsou vysoce účinné a biologicky vstřebatelné. Důraz při výrobě je kladen na kvalitu a účinnost, která je verifikovatelná testem. Na jejím vzniku se podílel i celosvětově uznávaný vědec v oblasti výživy a farmakolog Dr. Paul Clayton Ph.D.
Představení výrobků Zinzino
Dr. Paul Clayton, Ph.D.
Produktová řada ZinzinoHealth byla vytvořena švédskou firmou Zinzino speciálně pro dlouhodobou péči o zdraví. Na jejím vzniku se podílel i celosvětově uznávaný vědec v oblasti výživy a farmakolog Dr. Paul Clayton Ph.D.
Dr. Paul Clayton Ph.D. se zabývá farmakologickými účinky potravin a rostlinných složek na zdraví a celkovou fyzickou pohodou člověka.
Je autorem několika knih o jídle a zdravém životním stylu, např. knihy „Ať je Vaše jídlo Vaším lékem“. V posledních čtyřiceti letech studuje, jak to, co jíme, ovlivňuje naše zdraví, jak současná strava naše zdraví poškozuje a jak je možné to napravit.
Chronický zánět - Příčiny civilizačních chorob
Poslední výzkumy ukazují, že hlavní příčinou civilizačních chorob je chronický zánět.
Mezi tyto choroby patří například:
-
Postižení kostí – osteoporóza
-
Poškození chrupavek – artróza
-
Postižení cév – vysoký krevní tlak, ateroskleróza, křečové žíly, hemoroidy
-
Postižení mozku – neurodegenerativní nemoci jako Alzheimerova choroba, Parkinson
-
Postižení dalších tkání – nádory
-
Zrychlení stárnutí
Jak vznikají chronické záněty?
V první řadě jsou spojeny s naší stravou, a to především rychle zpracovanou, tzv. fast food stravou. Tato strava ničí imunitní systém, urychluje stárnutí a dramaticky zvyšuje riziko úmrtí na sepsi (infekční přetížení organismu). Vzhledem k vysoké konzumaci průmyslově zpracovaných potravin se očekává snižování průměrné délky života. Společným jmenovatelem jsou právě chronické záněty v těle, protože tyto potraviny působí prozánětlivě.
Jaké jsou největší problémy potravin, které konzumujeme?
-
Špatný poměr polynasycených mastných kyselin Omega 6 / Omega 3. Zdravý poměr je dle vědců 3:1, ale průměrný Evropan při současném způsobu stravování dosahuje průměru 15:1, což přímo zvyšuje zánětlivé procesy v organismu.
-
Nedostatek polyfenolů, které působí protizánětlivě.
-
Nedostatek vlákniny (prebiotik). Vláknina neživí nás, ale mikroby v našich útrobách. Pokud nekonzumujeme dostatek specifických druhů vlákniny, je náš střevní mikrobiom nevyvážený a důsledkem bude tendence k vyšší zánětlivosti ve střevech. Nedostatek prebiotické vlákniny vede k nerovnováze střevního mikrobiomu. Kvůli chybějícím prebiotikům ubývají grampozitivní bakterie, které jsou nahrazovány bakteriemi gramnegativními. Gramnegativní bakterie mají jednu společnou věc: při rozpadu produkují jedovaté látky, které způsobují zánět. Pokud tedy ze stravy odebereme protizánětlivé složky a prebiotika, ale ponecháme prozánětlivé, důsledkem bude systémový zánět spojený s vylučováním velkého množství toxických látek, kterou budou krevním oběhem putovat k dalším orgánům a poškozovat je.
-
Nedostatek betaglukanů, které jsou nutné pro správnou funkci imunitního systému. Pokud k infekci dojde, setrvá v nás daleko delší dobu a může vést k chronickému zánětu.
-
Přebytek AGE a ALE (konečné produkty glykace a lipoxidace), což jsou silně prozánětlivé složky. Vznikají při úpravě jídla za velmi vysokých teplot, mnohem vyšších, než jaké používáme v kuchyni.
-
Přebytek cukrů a tuků.
-
Nerovnováha elektrolytů. Přebytek sodíku a vápníku, nedostatek hořčíku a draslíku.
Záněty v těle a jejich řešení
Na základě výše uvedených poznatků vyvinula společnost Zinzino několik farmakologických nástrojů, které se dají použít jako terapeutické prostředky k řešení našich problémů.
Katalog Zinzino s dalšími informacemi ke stažení zde ( PDF, 249 kB).
Objednání nebo více informací zde: zinzino-info@post.cz