ZINZINO

Produkty Zinzino AB jsou vysoce účinné a biologicky vstřebatelné. Důraz při výrobě je kladen na kvalitu a účinnost, která je verifikovatelná testem. Na jejím vzniku se podílel i celosvětově uznávaný vědec v oblasti výživy a farmakolog Dr. Paul Clayton Ph.D.

large_BalanceOil-300ml-group-960x960px.p

Omega 3

  Vitamín D

    Imunita

      Chronický zánět

        Polyfenoly

large_302200-Xtend-PLUS-front-960x960px.

Pokročilý imunitní doplněk

  22 vitamínů a minerálů

    Komplexní posílení imunity

      1-3, 1-6 beta glukany

large_Viva-Plus-front-960x960px.png

Úzkost

  Stres

    Deprese

      Problémy se spánkem

large_301390-ZinoBiotic-PLUS-960x960px.p

8 druhů vláknin

  Vyrovnává hladinu cholesterolu

    Prebiotika

      Probiotika

        Zdravá funkce střev

large_Protect+front-960x960px.png

Podpora imunitního systému

  Vitamín D

    Vitamín C

      1-3, 1-6 beta glukany

large_Leanshake-Strawberry-960x960px.png

Zdravá náhrada jídla

  Kontrola tělesné hmotnosti

    Tvorba svalové hmoty

      Potlačuje pocit hladu

Představení výrobků Zinzino

pdf-png-icon-15.jpg

Dr. Paul Clayton, Ph.D.

Produktová řada ZinzinoHealth byla vytvořena švédskou firmou Zinzino speciálně pro dlouhodobou péči o zdraví. Na jejím vzniku se podílel i celosvětově uznávaný vědec v oblasti výživy a farmakolog Dr. Paul Clayton Ph.D.

 

Dr. Paul Clayton Ph.D. se zabývá farmakologickými účinky potravin a rostlinných složek na zdraví a celkovou fyzickou pohodou člověka.

Je autorem několika knih o jídle a zdravém životním stylu, např. knihy „Ať je Vaše jídlo Vaším lékem“. V posledních čtyřiceti letech studuje, jak to, co jíme, ovlivňuje naše zdraví, jak současná strava naše zdraví poškozuje a jak je možné to napravit.

ClaytonPaulR-1435e-1130x800.jpg

Chronický zánět - Příčiny civilizačních chorob

Poslední výzkumy ukazují, že hlavní příčinou civilizačních chorob je chronický zánět.


Mezi tyto choroby patří například:

  • Postižení kostí – osteoporóza

  • Poškození chrupavek – artróza

  • Postižení cév – vysoký krevní tlak, ateroskleróza, křečové žíly, hemoroidy

  • Postižení mozku – neurodegenerativní nemoci jako Alzheimerova choroba, Parkinson

  • Postižení dalších tkání – nádory

  • Zrychlení stárnutí


Jak vznikají chronické záněty?

V první řadě jsou spojeny s naší stravou, a to především rychle zpracovanou, tzv. fast food stravou. Tato strava ničí imunitní systém, urychluje stárnutí a dramaticky zvyšuje riziko úmrtí na sepsi (infekční přetížení organismu). Vzhledem k vysoké konzumaci průmyslově zpracovaných potravin se očekává snižování průměrné délky života. Společným jmenovatelem jsou právě chronické záněty v těle, protože tyto potraviny působí prozánětlivě.

Jaké jsou největší problémy potravin, které konzumujeme?

  • Špatný poměr polynasycených mastných kyselin Omega 6 / Omega 3. Zdravý poměr je dle vědců 3:1, ale průměrný Evropan při současném způsobu stravování dosahuje průměru 15:1, což přímo zvyšuje zánětlivé procesy v organismu.

  • Nedostatek polyfenolů, které působí protizánětlivě.

  • Nedostatek vlákniny (prebiotik). Vláknina neživí nás, ale mikroby v našich útrobách. Pokud nekonzumujeme dostatek specifických druhů vlákniny, je náš střevní mikrobiom nevyvážený a důsledkem bude tendence k vyšší zánětlivosti ve střevech. Nedostatek prebiotické vlákniny vede k nerovnováze střevního mikrobiomu. Kvůli chybějícím prebiotikům ubývají grampozitivní bakterie, které jsou nahrazovány bakteriemi gramnegativními. Gramnegativní bakterie mají jednu společnou věc: při rozpadu produkují jedovaté látky, které způsobují zánět. Pokud tedy ze stravy odebereme protizánětlivé složky a prebiotika, ale ponecháme prozánětlivé, důsledkem bude systémový zánět spojený s vylučováním velkého množství toxických látek, kterou budou krevním oběhem putovat k dalším orgánům a poškozovat je.

  • Nedostatek betaglukanů, které jsou nutné pro správnou funkci imunitního systému. Pokud k infekci dojde, setrvá v nás daleko delší dobu a může vést k chronickému zánětu.

  • Přebytek AGE a ALE (konečné produkty glykace a lipoxidace), což jsou silně prozánětlivé složky. Vznikají při úpravě jídla za velmi vysokých teplot, mnohem vyšších, než jaké používáme v kuchyni.

  • Přebytek cukrů a tuků.

  • Nerovnováha elektrolytů. Přebytek sodíku a vápníku, nedostatek hořčíku a draslíku.


Záněty v těle a jejich řešení

Na základě výše uvedených poznatků vyvinula společnost Zinzino několik farmakologických nástrojů, které se dají použít jako terapeutické prostředky k řešení našich problémů.


Katalog Zinzino s dalšími informacemi ke stažení zde (        PDF, 249 kB).

Objednání nebo více informací zde:  zinzino-info@post.cz